Мисията на COZY CONFESSIONS

Едно от посланията и желанията ни в Cozy Confessions и брандовете, които ще откриете при нас e "качество, а не количество”. Моделите дрехи, които предлагаме и ще предлагаме са в лимитирани бройки, а материалите, с които са произведени - внимателно подбрани. Защо? Ето защо...:

"КАЧЕСТВО" за нашите деца:

All-Moms-Know-This: При избора на дрехи за деца се препоръчва да са само от естествени материи, синтетични добавки се препоръчават до 20%, но едва в дрехите за 3+ месеца. Синтетичните материи непрекъснато се подобряват, доближавайки се все по-близо до естествените: те запазват топлината, позволяват на кожата да диша, не я изсушават и не предизвикват дразнене. Комбинацията от синтетични и естествени влакна позволява на детските дрехи да бъдат удобни и практични. Малко по-надолу ще прочетете за видовете сертификати при синтетиката, които удостоверяват тяхното качество и eco-friendly естество. 

Имайки предвид гореизброените факти, с които се сблъсква всяка майка, не се поколебахме с избора на първия бранд, който представяме - KUKUKID. Полски, създаден през 2014г. Повече за него прочетете в първия ни пост тук. Полша има дългогодишна традиция в производството на дрехи, стартираща още през 18ти век и разполага с изключителни професионалисти в сферата.

"КОЛИЧЕСТВО" за всички нас:

Not-Fun-Facts:

  • Едно средностатистическо семейство изхвърля над 30 килограма дрехи годишно. В световен мащаб се произвеждат 13 милиона тона текстилни отпадъци всяка година, 95% от които могат да бъдат използвани повторно или рециклирани.
  • Потребителите във Великобритания имат в гардеробите си дрехи на стойност 46,7 милиарда долара, които не носят.
  • През 90-те години с възхода на бързата мода се наблюдава голяма промяна в начина, по който купуваме дрехите си- а именно изобилие на ниски цени. 

Модната индустрия има катастрофално въздействие върху околната среда. Тя е вторият по големина замърсител в света, веднага след петролната индустрия. И щетите за околната среда се увеличават с нарастването на индустрията.

Какво можем да направим, за да помогнем на природата:

  • Изберете дрехи, произведени в страни с по-строги екологични разпоредби за фабриките (като ЕС, Канада, САЩ, напр.).
  • Подбирайте органични влакна/естествени влакна или синтетични със сертификационен етикет, контролиращ химично съдържание като OEKO-TEX®, GOTS или BLUESIGN®, които не изискват производството на химикали. 
  • Винаги перете нови дрехи, преди да ги използвате за първи път.
  • Инвестирайте в по-малко количество, но по-високо качество.

С мисълта за нашите деца и всичко, което ни заобикаля създадохме Cozy Confessions - "шареният събирател" на качествено, но лимитирано количество. Проводник на усмивки в пъстрия детски свят, който заслужава най-доброто. Разгледайте всички модели на KUKUKID и направете своя избор тук.